Monday, 13 February 2012

La Tahzan

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum....
Lagu Tema : Rapuh
Mendayu-dayu lagu ni. Terlayan perasaan dan emosi seketika.

Lirik Lagu : Opick - Rapuh

Opick - Rapuh

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu


* Setiap yang terjadi, telah ALLAH tetapkan. La Tahzan, kerana rezeki, cinta, kasih sayang, itu semua milik ALLAH. Lain orang, lain ujian yang ALLAH turunkan. Kita tidak tahu apa akan jadi pada setiap saat, detik, waktu yang akan datang. Setiap orang, ALLAH kurniakan, turunkan rezeki yang berbeza. Ujian juga berbeza-beza. Cepat atau lambat. Hargai setiap apa yang ada pada diri kita. Tanpa Rahmat ALLAH, kita akan hilang. Pedulikan pandangan orang pada kita, kerana pandangan ALLAH adalah lebih penting. Biarkan apa orang nak kata, termasuk kalau orang kata kita sangka buruk pada mereka. Sedangkan kita tidak. ALLAH sahaja yang tahu. Itu lebih penting.

La Tahzan. Bersikap positif. Mohon belas dari ALLAH. Pandangan ALLAH lebih penting. Fikirkan ibadat kita kepada ALLAH. Kalau tidak punya zuriat lagi, ingat Siti Aisyah juga tidak punya. Semoga diri ini, sekuat dan mencontohi sifat peribadi Siti Aisyah. Itu lebih penting.

La Tahzan. Syukur dengan rumahtangga yang bahagia. Syukur ada suami. Syukur hidup senang. Syukur rezeki banyak. Syukur masih bernafas. Syukur kerana ALLAH masih lagi melindungi diri dari terjebak dengan perkara yang tidak elok. Syukur ALLAH masih pelihara. Syukur YA ALLAH.

Positifkan minda dan jiwa.


LA TAHZAN, kerana ALLAH tahu apa yang terbaik. ALLAH yang memberi segala, ALLAH yang tarik jua segala yang diberi. ALLAH RAHMAN, ALLAH RAHIM.

No comments:

Post a Comment