Thursday, 6 January 2011

Kisah Yang Lupa Nak DiEntrikan

Entri kali ni nak guna aku hokay...tak mahu skema sangat

Betul ke hape bahasa yang aku guna ni kat tajuk kali ni??
Ni kalau geng cikgu BM baca ni, mahu aku kena sekolah masuk kelas BM dia orang semula.
Belajar dengan kanak-kanak tuh...wehehehehehe........mau budak tak belajar.
Asyik tengok cikgu dia yg comel nih duduk dalam kelas belajar sekali.

Aku baru perasan sebenarnya, aku lupa nak wish kat budak-budak nih,
WELKOM BACK TO SCHOOL (lagi sekali aku rasa aku kena gak masuk kelas BI sebab aku salah eja dengan sengajanya).
tak mau tak mau...jangan jadi perosak bahasa.

Sebenarnya, memang lupa pun nak buat entri pasal budak-budak ni naik sekolah.
Bukan sengaja lupa, but memang lupa langsung.
Pagi tadi masa siap-siap nak pegi maktab terchenta ni, aku baru teringat...
Tapi aku mana pernah lupa kanak-kanak kecil & besar tu..
First day dah dengan mereka dari pagi sampai malam hokay...
Buat yang tak tahu, aku ni mengajar kat sekolah asrama...
Nak kata aku menagajr gila banyak, tak la..
But time aku, ada kelas sikit, yang lainnya masa dengan kanak-kanak kecil & besar.
So u all teka sendiri la aku ni cikgu cikgi ape..

Dah-dah. entri kali ni bukan nak cakap pasal aku ni sape..
Aku nak story pasal budak-budak...
Dan sebenarnya, nak wish kat kanak-kanak tu

SELAMAT KEMBALI KE MAKTAB TERCHENTA....
(kanak-kanak, korang cinta ke kat maktab korang ni?).
Tak terlambat kan wish...masih dalam 1st week even ni dah hari Jumaat...

Untuk aku, 2 hari dalam minggu pertama sekolah ni, aku ada projek re-orientasi kat kanak-kanak kecil & besar..
Tapi yang paling sangat la enjoy, is kanak-kanak kecil.

Nih, ada video singkat mereka....




video



video

Saya tak dera hokay...but ni antara aktiviti masa re-orientasi...

Good luck semua untuk tahun 2011 ni

Sarang heyo (^_^)

2 comments: